Ugrás a tartalomra

Magyar Autóklub Rómer Flóris utcai székházá

Ády küldte be March 4, 2014 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1963
Létrehozás intervallum
- 1964

A Magyar Autóklub Rómer Flóris utcai székháza Mányoki László építészmérnök tervei alapján épült.

Ma eladó az épület:

"...Az ingatlanon három épület található, A, B, illetve C épület, az épületek 35 évnél valamivel régebbiek, megfelelően karbantartottak, tartószerkezetet érintő hibájuk nincs, a tetők javítása 2011-ben megtörtént, az épületek állapota közepes. Az irodák közepesen korszerűek, világosak, funkciójukra alkalmasak. Az épületek a beruházói igénytől függő felújításra szorulnak.

Az „A” épület utca felőli frontján az emeleti szint 6 méter magas. A nagy tanácsterem és a lépcsőház kivételével álmennyezettel megosztották a szintet belülről, az így kialakult 276 cm belmagasságú helyiségeket irodaként használják, az álmennyezet fölötti részt nem használják. Az épület szintjeinek összes területe 1002,8 m2.
A főbejáraton tágas előtérbe jutunk, ahol a recepció előtt elhaladva szinteltolással 2 oldalt futó egyenként egykaros lépcsőn feljutva folytatódik a földszint, majd a két oldalsó lépcső közti egykarú lépcsőn jutunk az első emeltre, ahonnan újból két oldalon lévő egykarú lépcső vezet a második emelet tágas pihenőjére. A lépcsőház egy légterű, amit az emeletekre vivő lépcsőkarok és a második emelet pihenőjének padlózata tör meg, ez egyben a szinteltolásos földszinti pihenő fölötti részleges lefedést biztosító födém is. A lépcsőház burkolata a földszinten műmárvány, a lépcsők és az emeleti pihenők szürkemárvánnyal fedettek. A falak festett fehérek. A lépcsőkorlátok alumínium hengerekből fa fogózkodóval készültek.
Az irodák parkett, szőnyegpadló, illetve műanyagpadló burkolatúak, a falakat tapétával burkolták. A második emeleten a szoba és tárgyaló fala faburkolatú. Az épületgépészet a korának megfelelő, központi fűtés, egyes irodákban légkondicionáló is található. Az irodák világosak, a pihenőkről és az első emeleten az utólag kialakított középfolyosóról mindkét irányba nyílnak. A vizes és kommunális helyiségek átlagos állapotban vannak, a kor követelményeinek megfelelnek, kerámia hidegburkolattal ellátottak. Összességében az épület rendeltetésszerű használatra alkalmas, amely igényektől és tervezett funkciótól függő korszerűsítést, felújítást igényel. Az épület energiatanúsítvánnyal rendelkezik.

A B épület a tulajdoni lapon 182 m2 területű irodaházként szerepel, ez az eredeti bruttó területe. A hét szint összes területe a jelen állapotban 674,9 m2. Az épület alsó két szintje 1973-ban épült a KÖZTI tervei alapján oktatási bázis funkcióra. Bővítéséhez a LAKÓTERV készítette a terveket 1987-ben. A homlokzat kialakítás módosításának engedélyezési tervét Körösztös Ágnes készítette 2000-ben.
Vasbeton lemezalapra készült, vakolt téglalábazatú 7 szintes épület. Függőleges tartószerkezete tégla-és vasbeton pillérváz. A homlokzati elemek tartószerkezete L acél tartóváz.
A tető felújított. A nyílászárók kétrétegű hőszigetelt üvegezéssel ellátott bukóablakok, faszerkezetű tokkal. A bejárati ajtók üvegezett alumínium szerkezetek. A padlóburkolatok szőnyegpadló és mázas kerámia. A falakat fűrészporos tapéta burkolja. Minden szinten egy kombi cirkó kazánt helyeztek el a fűtés és meleg víz biztosítására.
A helyiségek természetes fényellátása jó, természetes szellőzésük biztosított a folyosók kivételével. Az épületben lift van, jelenleg üzemen kívül.
A felhasználó igényei szerint az épület felújítást, korszerűsítést igényel. Az épület energiatanúsítvánnyal rendelkezik.

A C épület 52 m2 területű 4 garázsos épület. Beton alapzaton a rézsűbe épített tégla és beton építmény, amelynek elejét vaslemez ajtók zárják. A függőleges válaszfalak téglából készültek, a határoló falak támfalként is funkcionáló betonfalak, a tető lapos, a tetőszerkezet a vaslemez kapuk alkotta függőleges homlokzat elé nyúlik kb. 1 méter hosszan, a tetőszerkezet lezárása ebbe az irányba beton attika elemekkel történt. A környezetben a fedett garázs komoly értéket képvisel. A domborzat miatt ilyen garázs létesítésére kevés helyen nyílik lehetőség." F: irodahaz.info

Tervezte
Mányoki László, Jakab zoltán (KÖZTI)
Kivitelezte
22. sz. Állami Építőipari Vállalat
Cím

Mozgatás...
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok